Kitten beleid

Kitteninformatie

Hier vindt u de spelregels over de aanschaf van een kitten bij ons.  Als u dit leest en u kunt zich in 1 van deze spelregels niet vinden. Dan zijn wij niet de juiste match als cattery.

 

Vanaf dat de kittens 5 weken zijn mag u vrijblijvend op kittenbezoek komen. We vragen u echter om 1 cattery per dag te bezoeken ivm het overdragen van eventuele ziektes.

 

Als u interesse heeft in een kitten kunt u ons een email sturen. Wij waarderen het als dat mailtje uit meer dan 1 zin bestaat en dat u wat informatie over uzelf, uw gezinssituatie en waar u naar opzoek bent bevat.

Onze katten zijn in de eerste instantie onze huisdieren.

Indien u interesse heeft in een kitten van ons bent u van harte welkom om op bezoek te komen als wij kittens beschikbaar hebben.

 Als u besluit om een kitten te nemen vragen wij een aanbetaling voor reservering. Het kitten is pas voor u gereserveerd als de aanbetaling voldaan is. Dit als zekerheid van beide partijen. Mocht u later echter toch besluiten om het kitten niet te nemen worden de reserveringskosten niet terug betaald. Is er een reden van onze kant dat het niet doorgaan kan dan krijgt u de reserveringskosten terug.

Wij verkopen alleen kittens voor de fok aan cattery's  en wiens doelen gelijk aan die van ons zijn.

Wij werken met een wachtlijst en zodra we kittens beschikbaar hebben bent u welkom en kunt u een keuze maken uit de op dat moment beschikbare kittens.

Onze kittens hebben een stamboom maar zullen deze niet meteen meekrijgen. In ons koopcontract hebben wij opgenomen dat wij de stamboom pas vrijgeven als het kitten gecastreerd of gesteriliseerd is en een bewijs daarvan naar ons verzonden is.

 

Onze kittens zijn met 4, 6 & 8 weken ontwormd, met 9 en 12 weken geënt en hebben een geregistreerde chip en een Europees dierenpaspoort.

 Wij geven 12 maanden  garantie op erfelijke aandoeningen als HCM/PKD.

Onze ouderdieren zijn DNA getest op HCM, PKD & FIV & FelV. Testen zijn ter inzage.

Als u een kitten van ons aanschaft dan vertrouwen wij erop dat u er alles aan zult doen om het kitten een goed en katwaardig leven te bieden. 

 

 En  hopen we dat u ons af en toe op de hoogte houdt over het kitten. Een foto op zijn tijd wordt door ons zeer gewaardeerd.

 

Mocht er iets zijn met het kitten, wat dat dan ook mag zijn, dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Fokken stopt niet met het afleveren van een kitten. Fokken houdt ook in dat een kittenkoper altijd advies of hulp kan vragen bij de cattery, hoe oud het kitten ondertussen ook is.